treland.blogg.se

Semester

Kultur & shopping

Kategori: Allmänt

 
Budapest är nog en av de trevligaste huvudstäderna vi besökt. Alla vi möter är trevliga, det är lätt att ta sig runt, många saker att titta på, bra shopping och det är dessutom billigt😄.
 
 
Vi började dagen med bussrundtur "hopp on hopp off". Kan tyckas vara turistiskt men mycket bra när man vill få koll på vad som är värt att besöka och man vill ha transport ända fram till dörren. 
 
Jag hade siktat in mig på ett köpcentra efter halva turen och fick med Paul av från bussen. En liten promenad och så var vi framme - Arena plaza. Ett mycket bra köpcentra som inte bara bestod av märkesaffärer utan en bra blandning av både det ena och det andra. Vi stannade så länge att jag fick muta Paul med både lunch och kaffe.
 
En del kassar senare hoppade vi på bussen igen och for vidare till nästa turistmål statyn på Gellertberget och slottet i Buda. Budapest består egentligen av 2 delar Buda och Pest och staden delas av Donau-floden. Vi bor i Pest. 
Hem för att lämna alla kassar, ut på stan igen för lite strosande på gågatan där vi bor och kaffe med pannkakor. 
 
Till hotellet för lite vila och sedan ut igen för middag på en trevlig Italiensk restaurang som vi tittat ut vägg i vägg med hotellet. 
 
Kvällen tillbringade vi på en flodbåt och här ser ni bilder från vår tur. 
 
 

Kommentarer

  • Jeanette säger:

    Otroligt vackert ser väldigt trevligt ut🌍🌑👀👻👻

    2016-05-15 | 10:20:32

Kommentera inlägget här: