treland.blogg.se

Semester

Resdag

Kategori: Allmänt

Tidigt inne på Kastrup för att slippa laga middag hemma. Det blev hamburgare på O’Learys. 
(null)

Vi hade då redan konstaterat att vårt flyg var en timme försenat och oron kom för hur detta skulle lösa sig i Doha med 1 tim och 20 min mellanlandning. 

Efter lite inköp på Kastrup och en onödigt lång väntan boardade vi vårt flyg mot Doha kl 22,35. 

God mat på flyget men inte så mycket sömn trots att vi bestämt oss för att det var här vi skulle sova för att komma rätt i tiden. 

Framme i Doha hade vi 20 min tills nästa plan mot Bangkok skulle lyfta. Vi fick egen manlig transportör mellan flygen men skulle också ta oss igenom säkerhetskontrollen. Inga problem tänkte vi men tji fick vi...
Paul blev fast pga:
(null)

Och jag pga mitt inköp på Kastrup, 3 Umbra Zoola små prydnadsdjur. 
(null)

Smått joggande fortsatte vi med vår guide och det fanns även några ur personalen på vägen som rapporterade att vi var på väg till planet. En fundering var, småspringer även våra väskor mellan planen? Ja det lär vi upptäcka i Bangkok🤪

Även denna flygning gick bra, god mat, bra service och bekväma plan. Vi kan verkligen rekommendera Qatar👍

Bangkoks flygplats känner vi väl till efter många mellanlandningar här. Tryggt att veta var man ska bli av. Immigrationen har nog aldrig gått så snabbt som denna gången, max 10 min i kö och vet ni vad? Våra väskor rullade på bandet så även de hade hunnit med. 

Nästa uppgift var att hitta vår chaufför som skulle köra oss till Hua Hin. Pauls arbetskamrats fru hade varit snäll och bokat detta till oss och vi skulle hitta henne vid utgång 3. 

Många chaufförer med namnskyltar fanns på plats men min blick fastnade på en med texten "Pual", kunde det vara vi? Ja det var det och även detta klaffade som allt annat idag förutom förseningen på Kastrup som visserligen löste sig smidigt i Doha. 

4 1/2 timmar senare landade vi på vårt hotell. En säker och bra chaufför (men hon var ju också kvinna😄) men jag lär aldrig gilla hur övriga bilar kör i trafiken. Omkörningar på både höger och vänster sida och mopeder och mc på motorvägen med så många personer som får plats på en och samma och alla utan hjälm. Ibland är jag tacksam för att vi har regler hemma😊

24 timmar resande med flygplansmat. Trots att kl var 23 här kände vi att vi behövde något annat i magen. Restaurangen på hotellet skulle just stänga men när de såg 2 bleka hungriga svenskar gjorde de pizza till oss. Några öl och café latte blev det också. 
(null)

(null)

Rummet är nu kl 24 besiktigat och duschen invigd. Det är ingen privat dusch så tur att vi varit gifta i så många år🤪❤️. 
(null)

Efter bara 3 timmars sömn det senaste dygnet kallar kudden på oss, hörs i morgon!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: