treland.blogg.se

Semester

Shopping

Kategori: Allmänt

Idag fick bli en shoppingdag då vädrets makter inte var på vår sida. Hade fått tips av en kollega om ett shoppingcentra Central Festival som vi besökte. Det fick bli pick-up taxi dit då vi inte lyckades parera mellan regnskurarna. Några timmar av shopping och fika och sedan en promenad hemåt. 

Måste även skriva om frukosten på vårt hotell, här finns europeiskt, asiatiskt och kinesiskt så det går ingen nöd på oss. Det svåra är att orka proväta allt som ser gott ut😄

Lite kvällsbilder med uppsprucken himmel, nu blir det nog fint väder imorgon 🌞

1:a soldagen🌞🌞🌞

Kategori: Allmänt

Idag var första riktiga soldagen. Efter en god natts sömn och en stadig frukost intog vi ryggläge i solstolarna. Förmiddagen på stranden och eftermiddagen vi poolen, ca 5 meters skillnad, men Paul blir tokig av all sand som hamnar överallt där man inte vill ha den. 


Efter lunch fick vi snabbt dra samman alla våra saker och fälla upp parasollet. Det kom en störtskur. Att så mycket regn kan komma på 10 minuter är helt otroligt. Ytterligare 5 minuter senare låg vi ner och solade i strålande väder. 

Efter en god italiensk middag tillbringade vi nästan 2 timmar på en massage-salong. Det blev fotscrub, pedikyr & fotmassage. De ville måla Pauls tånaglar blå men det avvärjde jag, någon måtta får det vara även om det är semester. En massör hade stora problem med att få upp nagellacken så Paul fick rycka in med ett krafttag. 

Äntligen framme ✈️💺

Kategori: Allmänt

Efter en låååång resa är vi äntligen framme. 


Inga problem med tider eller något annat men denna väntan överallt. Till Kastrup, vänta, flyg till Doha- 6 timmar, vänta, flyg till Bangkok-6 timmar, SPRING, vi blev ombokade till ett tidigare plan, vänta på 4 passagerare som inte sprang som vi gjorde,  flyg till Koh Samui- äntligen framme!!!


Har man någon gång varit på Bangkoks flygplats glömmer man aldrig detta fasansfulla kaos när alla ska igenom immigrationskontrollen. Idag tog det bara 1 1/2 timme och väskorna rullade fortfaranade på ankomstbandet när vi kom igenom. Har man otur har de dragit av alla väskor och bara satt dem i gångarna för att nästa plans väskor ska rullas ut. 

Paul gjorde en konstig upptäckt på Koh Samui flygplats. Det måste finnas ett väldigt kortväxt folkslag här. Se nedre höjden på det som bilden föreställer.  

Ett snabbt dopp i poolen blev det innan middagen. Dock inte i denna pool utan hotellets pool nr 2. Vid denna poolen på bilden och stranden precis bakom tänker vi tillbringa morgondagen😄

Vi har kommit lite fel i dygnsrytmen efter alla tidsomställningen så nu ska vi prova denna💤💤💤💤💤💤

Thailand igen

Kategori: Allmänt

Nu är det snart dags för ett nytt äventyr. 


Åter Thailand efter en avvikelse till Mexico förra året. 

Denna gång startar vi på Koh Samui för att sedan göra ett återbesök i Ao nang och avslutar i Bangkok. 

Vill ni följa oss på vår resa så ha koll på denna sidan😄

Paul & Irene