treland.blogg.se

Semester

Sista semesterdagen😔

Kategori: AllmÀnt

 VÄr sista semesterdag och den har vi i Bangkok.
 
Shopping pĂ„ de stora köpcentrunen Ă€ven idag Siam Paragon, MBK mfl, men först en fika pĂ„ Dunkin Dounuts och ett besök pĂ„ Bangkoks akvarium. (PĂ„ shoppingrundan idag blev det ytterligare 2 par skor sĂ„ nu har jag nog handlat 5 par sommarskor och Paul har handlat ett par). NĂ„gra skal till telefon och iPad blev det ocksĂ„, dessa "Ă€kta" varor kostar nĂ€stan ingenting hĂ€r, konstigt eller hur😊.  
 
 
 
 Den hÀr krabban och hans kompisarnas ca en halv meter breda.
 
 SjöhÀstar Àr ett fantastiskt djur och vÀldigt vackert och fridfullt. Denna lilla parveln var nog inte mer Àn 10 cm i utstrÀckt lÀge, men har en hÀrlig gul fÀrg. 
 
 Ett dÄligt foto, men detta ska förestÀlla smÄ pingviner, vi hade tur att komma precis nÀr de skulle matas och fick se alla konster de kunde för att fÄ sin mat. De Àr otroligt snabba nÀr de simmar i vattnet. 
 
 SĂ„klart fanns det Ă€ven hajar hör, men de sĂ„g varken farliga ut eller var sĂ„ aktiva, den hĂ€r tyckte vi dessutom var lite överviktig😄. 
 
 Maneter, tÀnk vilket sorglöst liv de har, bara att ligga och guppa runt hela dagarna och ingen vÄgar rörà dem. 
 
 
 
 
 Lobbyn i vÄrt hotell i Bangkok, hÀr tillbringade vi nÄgra timmar innan vi begav oss ut till flygplatsen för avfÀrd mot Dubai och sedan Köpenhamn ( Malmö). 
 
 Tack för att ni har följt oss och pÄ Äterseende vid nÀsta resa!
 
Paul & Irene 💕

Bangkok och det hÀngde pÄ minuter......

Kategori: AllmÀnt

Dagen började inte sÄ bra. 
 
Taxin som vi förbestÀllt till kl 9 dök inte upp utan hotellet fick efterlysa den sÄ att den kom 9,25 istÀllet. Planet till Bangkok skulle inte gÄ förrÀn kl 11.20 och det tar vanligtvis endast en timme dit, men inte idag....
 Det var extremt lÄnga köer för att komma ut frÄn Pattong och vÄt redan sena taxichaufför försökte dÄ att ta en genvÀg, tvÄ gÄnger, men bÄda gÄngerna slutade detta i ÄtrrvÀndsgrÀnder. Kl 10,10 var vi fortfarande kvar i Pattong och insÄg att vi troligtvis skulle missa vÄrt flyg. Köerna visade sig bero pÄ tvÄ bussar som havererat pÄ tvÄ olika stÀllen pÄ vÄr fÀrdvÀg. NÀr de vÀl fÄtt bort dessa frÄn vÀgen kunde vi fortsÀtta att köra. Chauffören undrade om han fick köra "fast" (fort). Hm svÄrt beslut, Irenes bÀlte fungerade inte och vi höll pÄ att missa flyget, men ok dÄ!
 
Fort visade sig först innebÀr 60 km i timmen pga diverse lÄngsamtgÄende fordon pÄ vÄra enfiliga vÀgar.  Tack och lov var det inte en sÄdan omkörningsgalning vi hade till chaufför som förra gÄngen vi var hör och skulle till flygplatsen och dÄ hade vi inte ens brÄttom. 
 
Klockan tickade pÄ och sista inckeckningstiden var 10,50. 10.45 var vi i backen pÄ vÀg upp till avgÄngshallen och det blev kö igen ! Vi bad, eller skrek till chauffören att öppna dörrar och bagage och sprang sedan sista biten med vÄra vÀskor. Vi kan Àven berÀtta att för att ens komma in i avgÄngshallen mÄste alla vÀskor förscannad. Detta utfördes medan Paul skÀllde pÄ svenska pÄ de före oss för att de inte skyndade sig ( men de hade kanske inte brÄttom?). In i hallen och rusa fran till disken med 1 minus marginal, pust!
 
Med bordingkorten i högsta hugg rusade vi vidare till rÀtt gate, tur att vi varit pÄ denna flygplats tidigare och att Paul kom ihÄg var vi skulle. VÀl framme fÄr vi reda pÄ att flyget Àr 30 min försenat, all luft gick ur oss, men sÄklart var vi tacksamma för att vi skulle komma med.
 
BÀttre blev det sedan nÀr vi kom in i planet, vi hade fÄtt platser vid nödutgÄngarna, se pÄ bilderna nedan vilket benutrymme detta innebar, synd bara att vi inte skulle flyga lite mer Àn en timme. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vy frÄn vÄrt flygplansfönster innan vi startar. Det Àr denna vingen vi ska glida ner pÄ om vi behöver öppna vÄr nödutgÄng!
 
 
 Framme i Bangkok kom vÀskorna snabbt och vi fick en taxi med en Àldre lugn förare. SÄ hÀr ser hotellet ut vi bor pÄ nu. Rummen Àr inget över sig, men hotellet i övrigt Àt exklusivt med pool pÄ 4:e vÄn, den ska vi nog prova imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Hotellet ligger mittemellan alla de stora köpcentra Siam Paragom, Discovery och MBK. För er som inte varit pÄ MBK kallar Paul detta Thailands Ullared- kaos, mycket folk, billigt och man köper en massa man inte behöver, med andra ord en fasa för honom ( men inte för mig!). 
 
 
 
 Lite bilder frÄn stan
 
 
 
 
KvÀllen tillbringade vi bl a med att fÄ fotmassage som visade sig vara massage Ànda upp över knÀna och avslutades med nÄgra minuters nackmassage, riktigt hÀrligt, men efter detta gled vi runt i vÄra flipp-flopp pÄ stan med all den olja som vÄra fötter fÄtt tillfört. 
 
 
 
VÄr jul Àr över men inte kinesernas,denna infaller nu i feb SÄ det Àt mycket avancerad julskyltning hÀr, skickar med lite bilder pÄ det, kolla in pingvinerna i iskuberna. 
 
 
 
 
 
 

Sista dagen i Pattong

Kategori: AllmÀnt

Hej pÄ er!
Sista dagen i Patong, sista gÄngen vi kan bada i det underbara havet hÀr i Thailand.
Dagen idag har varit riktigt varm hÀr i Patong,sÄ dÀrför klarade vi inte att ligga sÄ lÀnge pÄ stranden.
Vi börjar bli för gamla för att ligga pÄ en handuk rÀtt pÄ sanden ocksÄ.
DÄ börjar det bli dags att summera Patong: intensivt och varmt.
Detta Àr stad som vi inte kommer att bo i fler ggr.Tycker det Àr trÄkigt för de som kommer hit som sitt
första Thailands besök för detta Àr inte övriga Thailand.
Idag kÀkade vi middag pÄ en italiensk rest, bra mat men lite dyrare.
 
EfterrÀtten intogs hÀr.
Ganska ok stÀlle eller hur.
 
Avslutnings sÄ fÄr ni lite bilder pÄ det stora köpcentrat som vi bor pÄ.
 
 
 
 Ha det bra i kylan.
Paul o Irene

Åter pĂ„ banan

Kategori: AllmÀnt

Vi ber om ursÀkt för det tillfÀlliga avbrottet i vÄr blogg som orsakades av en liten bakterie som bosatte sig i vÄra magar. Efter tvÄ lÀkarbesök pÄ vÄrt hotellrum har nu de objudna gÀsterna flyttat ut igen. En olycka kommer sÀllan ensam och samtidigt fick vi ett strömavbrott pÄ 4 timmar!
 
DÄ vi inte varit sÄ aktiva idag och mest legat vid poolen skickar vi med nÄgra strandbilder FrÄn i lördags. 
 
 
 
 
 Michaela, hĂ€r skulle du kunnat shoppa. Vilka hushĂ„llsmaskiner du Ă€n kan tĂ€nka dig finns de i alla fĂ€rger, Ă€ven rosa😄 Kanske tur att du inte Ă€r hĂ€r och kan handla, vet inte vad Fredrik skulle tycka om ett kök helt i rosa??
 
 
 
Lite shopping har vi ocksĂ„ hunnit med ikvĂ€ll, denna gĂ„ng var det till vĂ„ra tjejer under 10 Ă„r, av förklarliga skĂ€l kan vi inte hĂ€r berĂ€tta vad det blev😄
 
Vi har Àven konstaterat att de thailÀndska elektrikerna inte har samma typ av utbildning som vÄra svenska. Undrar om denna kopplingen hade gÄtt igenom en besiktning hos oss?
 

Semester Àr hÀrligt !

Kategori: AllmÀnt

 
Att inte anvÀnda klocka, Àta nÀr man vill och vila nÀr man vill och bara lata sig, det Àr semester.
 
Idag invigde vi Pattongs strand. hĂ€rlig sandstrand och blĂ„tt hav dĂ€r man ser fötterna trots att man stĂ„r med vatten över midjan. Lunch pĂ„ en strandbar, lite sola till och sedan hem för nĂ„gra bad i en av tre pooler som ni ser ovan.  Röda - ja Ă€ven idag! VĂ„ra vintervita kroppar Ă€r inte sĂ„ vana vid sĂ„ hĂ€r mycket sol pĂ„ en gĂ„ng, men nu attackerar sĂ€ljarna oss inte lĂ€ngre och tror att vi Ă€r nyanlĂ€nda lĂ€ttlurade turister😉
 
 
KvÀllen har vi tillbringat pÄ Jungceylon, ett gigantisk köpcentra eller egentligen flera sammanbyggda. 
 
Vi började med middag som idag fick bli pasta. Efter detta kaffe och en pannkaka med banan och nutella och sedan shopping. HÀr ser ni mina nyinköpta sandaler för 130 kr styck. 
 
 
 
 
 Vatten och ljusspel pÄ mellanplatsen i köpcentrat. 
 
KvĂ€llen avslutade vi med en tur genom Pattongs kvĂ€llsliv men vi konstaterade ganska snart att detta inte var nĂ„got för oss sĂ„ tillbaka till hotellet för att blogga😄

Resdag

Kategori: AllmÀnt

Hej pÄ er,
 
Idag var det dags att förflytta oss till Patong. Taxin var bokad till kl 10, men efter frukosten ville inte vÄra magar som vi ville, sÄ snabbt ner och boka om taxin till nÄgra timmar senare. Vi kom ivÀg och hade en ganska bra chaffis denna gÄng inte sÄ mÄnga jobbiga omkörningar idag.
 
NÀr vi kom fram till Patong visade sig att vi hade bokat ett jÀttefint hotell, som ni kan se pÄ bilderna nedan
 
Badrummet
 
Kolla in denna toa stolen.Ja, jag har provat den, bÄda knapparna var lika obehagliga.
 
Ser rÀtt trevligt ut eller hur?
 
 
 
 
 Stranden i Patong som vi tÀnker besöka imorgon, lite trÄkigt att det inte finns nÄgra solstolar pÄ stranden lÀngre men det Àr ett beslut som tagits hÀr och gÀller alla strÀnder pÄ Phuket.
 
Min fasa och Irenes glÀdje - köpcentra!!!!
Ha det sÄ bra i kylan!

Sista dagen i Ao nang

Kategori: AllmÀnt

Detta har varit en heldag för bad och sol. SolbrÀnnan mÄste bÀttras pÄ.
 
De smÄ taxibilarna - tuk tuk Àr en vÀlsingnelse efter en dag pÄ stranden och trötta ben ( hur de nu kan bli de av att bara ligga pÄ en solstol????).
 
Vi har ca 2 km till hotellet i rakt uppÄtlutande riktning. 
 
 
Idag blev det en pannkaka med inbakad banan och nutella - helt fantastiskt goda😛
 
I kvÀll har vi gÄtt hela "affÀrsgatan" fram och nÀstan tillbaka (tuk tuk sista biten uppför).
 
 Gatubild
 
 Strand by night🌛

Kockar

Kategori: AllmÀnt

 
 
Dagen började hos "The last fisherman" - strandomrÄdet pÄ fastlandet heter sÄ hÀr i Ao nang. Mycket skugga Àven idag pga dÄligt solomdömme första dagen.
 
 
Kl 16 blev vi upphÀmtade för att tillsammans med 6 andra personer gÄ i kockskola under 4 timmar. Trevliga mÀnniskor frÄn Canada, Frankrike och Nya Zeeland kÀmpade tillsammans med oss för att följa de instruktioner vi fick av vÄr lÀrarinna. 
 
 
Skolsalen
 
 
Vars en tillagningsplats hade vi.
 
 
De första tvÄ matrÀtterna ska avsmakas. Fried rice whit chocken och noddelsoup med cocosmjölk och kyckling.
 
 
Pauls första rÀtter var Pad thai och samma soppa som jag.
 
 
Kyckling med cashewnötter och kyckling med röd curry.
 
 
Seafoodsallad (denna Ät INTE jag, hÀr var blÀckfisk i. Jag gjorde en papayasallad istÀllet.
 
 
EfterrÀtten bestod av en risgrynsgröt gjord pÄ kokosmjölk. Till detta serverades mango tÀckt med typ kaffegrÀdde. Riktigt smaskigt!!!
 
 
 
TvÄ av vÄra nya vÀnner som Paul bjöd pÄ snus efter maten, inget de gillade speciellt bra, men de var för nyfikna för att lÄta bli att prova. de kvinnliga deltagarna trodde det var en drog som Paul bjöd pÄ och det kan man kanske kalla snus, beroendeframkallande Àr det i varje fall.
 
sĂ„ kontentan av denna kvĂ€ll Ă€r att alla ni som vĂ„gar testa vĂ„ra nya kokkonster Ă€r vĂ€lkomna hem till oss, det Ă€r detta som det kommer att bjudas pĂ„ den nĂ€rmsta tiden😀
 

VÀnnerna Àr kvar

Kategori: AllmÀnt

Hej pÄ er!
Idag kom vi ivÀg till stranden Àntligen.
TyvÀrr sÄ Àr det lite för mycket moln varje dag, men det Àr varmt och skönt ÀndÄ. NÄgon har brÀnt sig rejÀlt idag ocksÄ och det Àr inte jag (P).
 
 
HÀr kommer lite bilder pÄ vÄra grannar som bor lÀngst bort pÄ stranden. Söta men ganska argsinta om man inte ger dem bananer. Detta har vÄr grannen pÄ stolen bredvid fÄtt erfara han har ett stort bandage pÄ ena handen.
 
Det Àr viktigt att vara ren Àven om man Àr apa.
 
 
 
 
 
 
HÀr Àr vÄrt husdjur nÀr vi sitter och skriver bloggen. En av oss gillar inte den. Ibland tappar de taget och trillar rÀtt ner frÄn taket.
 
 BÄtarna jobbar frenetiskt hela förmiddagen med att frakta mÀnniskor ut till öarna.
 
 
 
HÀr pÄ detta hotellet kÀkade vi lunch idag, ganska fint julpynt eller hur. TrÄkigt nog sÄ Àr hÀr ganska mycket
ryssar och dom har problem med att uppföra sig.
 
 
 
 
HÀr vet jag inte hur fotografen tÀnkte, men hÀmden Àr ljuv.
Imorgon ska vi lÀra oss laga thai-mat, det ser vi framemot vi har pratat om det flera ggr men det har 
aldrig blivit av. Kommer mer om detta imorgon om det gÄr att Àta.
 
Allting har blivit dyrare hÀr i Thailand, tuk-tuken som kostade 25 bath för 2Är sen kostade idag 60 bath -
bra löneökning.
 
 
 
Ha det sÄ bra i snön som ni fÄtt idag.
 
Paul o Irene

Första soldagen

Kategori: AllmÀnt

 
 
 
MÄlsÀttningen idag var att vi inte skulle brÀnna oss, detta misstag har vi gjort sÄ mÄnga gÄnger förr, men inte idag!!!
 
Solskyddsfaktor 20 över vÄra kroppar och ner till poolen. Ett bra alternativ idag istÀllet för stranden eftersom vi skulle sola med förnuft. 
 
Lite moln pÄ himlen emellanÄt men det var helt ok ÀndÄ. Lunch vid tvÄ tiden och sÄ pÄ solstolen igen. Och hur sÄg vi sen ut nÀr vi kom upp pÄ rummet, jo precis som vanligt, röda flÀckvis. Vet inte riktigt hur vi solat idag eller sÄ har vi smort oss ojÀmt.
 
KvÀllens mÄl innan middag var en fotskrubb (Paul) och en pedikyr (Irene) summa totalt 162 kr, mycket billigare Àn i Sverige. Fötterna uppskattar Thailand: fotvÄrd & flip-flop!!!!
 
 
 
 
 
Efter middagen pĂ„ ett av vĂ„ra stamstĂ€lla fick vi inhandla grön aloevera krĂ€m, den enda mirakelgelen som dĂ€mpar solbrĂ€nnan över en natt 🌞
 
 
 
 
En strandpromenad och en fika pĂ„ Starbucks och sedan tillbaka till hotellet, imorgon blir det stranden🏊

Ao Nang

Kategori: AllmÀnt

Hej pÄ er!
Efter en ganska lÄng resa kom vi fram till vÄrt hotell klockan 5 pÄ eftermiddagen.Det blev ett litet dopp i poolen och en stund i stolen innan tröttheten slog till.Vi tog en runda ner till Tyskens restaurang för en god middag efter det sÄ handlade vi lite dricka och gick dÀrefter tillbaka till hotellet för att hÄlla kvÀll.

Dubai

Kategori: AllmÀnt

 
6 timmars flygning Àr avklarad, hade gÀrna varit framme nu!
 
Starbucks nÀsta för en stor mugg kaffe och sedan pÄ nÀsta flyg mot Bangkok, 6 timmar till. 
 
Ytterligare ett flygbyte och efter 1 1/2 timme nÄr vi vÄrt första mÄl - Ao nang.
 
 
 

Imorgon bÀr det av.......

Kategori: AllmÀnt

En natt kvar sedan Äker vi till solen och vÀrmen. VÀskorna Àr packade och allt Àr fixat, vi bara vÀntar pÄ att fÄ ge oss av.

Ny resa nĂ€rmar sig😃

Kategori: AllmÀnt

Om elva dagar bÀr det av igen, denna gÄngen enbart till Thailand.
 
Resplanen Àr Ao nang, pattong och Bangkok.