treland.blogg.se

Semester

Bangkok och det hängde på minuter......

Kategori: Allmänt

Dagen började inte så bra. 
 
Taxin som vi förbeställt till kl 9 dök inte upp utan hotellet fick efterlysa den så att den kom 9,25 istället. Planet till Bangkok skulle inte gå förrän kl 11.20 och det tar vanligtvis endast en timme dit, men inte idag....
 Det var extremt långa köer för att komma ut från Pattong och våt redan sena taxichaufför försökte då att ta en genväg, två gånger, men båda gångerna slutade detta i åtrrvändsgränder. Kl 10,10 var vi fortfarande kvar i Pattong och insåg att vi troligtvis skulle missa vårt flyg. Köerna visade sig bero på två bussar som havererat på två olika ställen på vår färdväg. När de väl fått bort dessa från vägen kunde vi fortsätta att köra. Chauffören undrade om han fick köra "fast" (fort). Hm svårt beslut, Irenes bälte fungerade inte och vi höll på att missa flyget, men ok då!
 
Fort visade sig först innebär 60 km i timmen pga diverse långsamtgående fordon på våra enfiliga vägar.  Tack och lov var det inte en sådan omkörningsgalning vi hade till chaufför som förra gången vi var hör och skulle till flygplatsen och då hade vi inte ens bråttom. 
 
Klockan tickade på och sista inckeckningstiden var 10,50. 10.45 var vi i backen på väg upp till avgångshallen och det blev kö igen ! Vi bad, eller skrek till chauffören att öppna dörrar och bagage och sprang sedan sista biten med våra väskor. Vi kan även berätta att för att ens komma in i avgångshallen måste alla väskor förscannad. Detta utfördes medan Paul skällde på svenska på de före oss för att de inte skyndade sig ( men de hade kanske inte bråttom?). In i hallen och rusa fran till disken med 1 minus marginal, pust!
 
Med bordingkorten i högsta hugg rusade vi vidare till rätt gate, tur att vi varit på denna flygplats tidigare och att Paul kom ihåg var vi skulle. Väl framme får vi reda på att flyget är 30 min försenat, all luft gick ur oss, men såklart var vi tacksamma för att vi skulle komma med.
 
Bättre blev det sedan när vi kom in i planet, vi hade fått platser vid nödutgångarna, se på bilderna nedan vilket benutrymme detta innebar, synd bara att vi inte skulle flyga lite mer än en timme. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vy från vårt flygplansfönster innan vi startar. Det är denna vingen vi ska glida ner på om vi behöver öppna vår nödutgång!
 
 
 Framme i Bangkok kom väskorna snabbt och vi fick en taxi med en äldre lugn förare. Så här ser hotellet ut vi bor på nu. Rummen är inget över sig, men hotellet i övrigt ät exklusivt med pool på 4:e vån, den ska vi nog prova imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Hotellet ligger mittemellan alla de stora köpcentra Siam Paragom, Discovery och MBK. För er som inte varit på MBK kallar Paul detta Thailands Ullared- kaos, mycket folk, billigt och man köper en massa man inte behöver, med andra ord en fasa för honom ( men inte för mig!). 
 
 
 
 Lite bilder från stan
 
 
 
 
Kvällen tillbringade vi bl a med att få fotmassage som visade sig vara massage ända upp över knäna och avslutades med några minuters nackmassage, riktigt härligt, men efter detta gled vi runt i våra flipp-flopp på stan med all den olja som våra fötter fått tillfört. 
 
 
 
Vår jul är över men inte kinesernas,denna infaller nu i feb Så det ät mycket avancerad julskyltning här, skickar med lite bilder på det, kolla in pingvinerna i iskuberna. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Jeanette Hallebrand säger:

    Fotvård mmm härligt! Stress nej mindre härligt! Hoppas ni har haft det bra!

    2015-01-30 | 10:40:48

Kommentera inlägget här: