treland.blogg.se

Semester

Sista dagen i Hongkong och ny resdag

Kategori: Allmänt

I dag tog vi det lite lugnt på morgonen och åt en senare frukost.
 
Dagen tillbringade vi i affärer, åt en god lunch på en Australiensk restaurang och gick sedan till Kowloon parken. Detta är en ganska stor park mitt i Hongkong och här finns mycket blommor, formklippta träd och en massa för oss ovanliga fåglar. Vita svanar med svart hals och huvud, änder med härlig färgkombinationer i svart,vitt och brunt och kan ni tänka er en hel flock flamingos, säkert 100 st. De var helt fantastiska att titta på och bland alla de rosa fåglarna fanns en grå, varför vet vi inte?
 
Tillbaka till hotellet och hämta väskorna för att sedan ta tåget ut till flyget. Det är otroligt bra ordnat till och från flygplatsen, tågen tar ca 25 min och sedan är man mitt i stan. 
Både flygplatsen i Dubai och här i Hongkong är så stora att när man checkat in får man ta ett snabbtåg, typ som en tunnelbana för att komma ut till gaterna. Hongkongs flygplats var en av de största vi varit på men en av de lugnaste och vi upplevde inte den stressen som man brukar på en flygplats. Efter middag på en italiensk restaurang boardade vi planet till Bangkok och nu 3 timmar senare sitter vi på vårt hotell strax intill flygplatsen.
 
Lite nervösa har vi varit för vad vi skulle få för 159 kr som detta hotellet kostade för 2 personer/natt men det hade vi inte behövt vara. Det är rent och här är inga hyresgäster som springer på golvet. Vi ska försöka att sova lite nu för om 5 timmar lämnar vi detta igen för att ta nästa flyg till Krabi och SOLEN!!! Nu är det dags att lata sig och ha det bra en tid.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: