treland.blogg.se

Semester

Khao Lak

Kategori: Allmänt

Upp tidigt och packa väskan igen (som i och för sig knappt packats upp de senaste dagarna) , frukost och sedan stod Krille och Kicki i receptionen ( de kom med båten från Railey). Hotellet vi lämnar är nog det sämsta som vi haft under resan, ingen balkong och ett stort staket utanför fönstret så att vi inte hade någon utsikt heller.
det vi kommit på nu är att om det finns ett badkar i sovrummet räckenas det som ett deluxrum och kostar lite mer oavsett hur resten av rummet ser ut.
 
Poolområdet
 
Taxi-van bokad som anlände prick 10.15 som önskat och sedan bar det av mot Khao Lak, en färd på lite mer än 2 timmar.
 
Väl framme blir vi helt stumma när taxin stannar, detta är ett hotell i en egen klass!!!! ÖÖpnnade för endast 3 månader sedan.
Tror nog inte vi bott på något flottare hotell någon gång! se bilderna här så förstår ni vad jag menar, här ska vi vara i 3 nätter och det ska nog inte bli några problem.
 
 
Bild: "Rullgardinen mellan sovrummet och duschen går att rulla ner"
 
Vi startade med lunch i poolbaren och sedan blev det några timmar vid poolen innan ett riktigt Tailändska regn överraskade oss. Dessa uppstår från ingenstans och slutar efter en stund lika plötsligt, vi hann inte ens ta oss från solstolarna utan blev kvar under parasollen, men när nästa skur kom (och den var riktigt ordentlig) flydde vi upp på rummet. Här tänkte vi ta en liten vilopaus, men nej så blev det inte! Upp från Pauls väska eller underifrån kommer en ödla och far längs hela väggen bort i gardinen, Paul efter, men han var tyvärr inte lika snabb.
 
 
Vi hittade inte den igen och jag vägrar att sova med den i rummet så 2 män med stege fick kallas upp till rummet för att uppta jakten. Inte heller de hittade den så ytterligar 2 ur personalen dök upp varav en utrustad med en sopkvast. Denna blev sedan ödlans öde. Den fastnade mellan spröten i kvasten och en av männen kunde stolt bära ut den i svansen ur vårt rum!
 
Regnet hade slutat och vi fick veta att det var en kvällsmarknad i närheten så vi styrde stegen ditåt och det blev nya strandskor inhandlade till Paul. Vi gick sedan en runda för att se hur det ser ut här. Som ni säkert vet var Khao Lak ett av de ställena som drabbades hårdast i Tsunamin och man kan fortfarande se många spår efter detta. det finns många tomma tomter med bråte kvar och även övergivna hus som man kan se skadats av Tsunamin. Nästan alla hotellen på de gator som är närmast stranden är nybyggda vilket också förklaras av att det inte var många av de gamla som inte stod emot katastrofen. 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: