treland.blogg.se

Semester

Höga vågor på Prang nang beach

Kategori: Allmänt

 
Idag var planen att besöka våra vänner som är på Raily beach och därifrån ta oss vidare till Prang nang beach. Det finns en stig mellan klipporna som tar en till andra sidan ön och därmed en ny helt fantastisk strand.
 
Vi steg upp i tid, checkade ut från vårt rum ( ska byta rum idag, men inte hotell) och tog oss ner med tuk-tuk (mopedtaxi) till stranden för att ta en long-tail båt ut till Raily beach.
Frid och fröjd så långt! Vi blev mötta av Krille och Kicki på stranden och efter att ha tittat på deras stuga började vi promenaden mot Prang nang.......
 
För att komma dit måste man gå en bit längs en strand och sedan vika av in mellan klipporna, men när vi kom ut till denna stranden var tidvattnet ända inne så långt det gick och det fanns endast en liten kaj att gå på. Vi påbörjade detta, men det tog inte många sekunder förrän första vågen kom och ...........vi var plaskblöta! Efter ytterligare ca 10 st liknande vågor kan ni tänka er hur vi såg ut. Nedan ser ni några bilder där Paul och Kicki står i kanten av vattnet.
 
Väl förbi detta sjöslag kom vi in på klippstigen och här fanns en hel del apor både stora och små. Jag och Krille fotografera några stycken, men när Krille skulle ta en närbild av pappa-apa så godkändes detta inte utan han fick ett argt läte och apan visade alla tänderna, gissa om Krille blev rädd!!
 
Framme på Prang nang tittade vi först på de heliga platserna som finns i två klipp-grottor, det var någon helig gudinna de tillbad och ni får själv se på bilderna var det var för ikoner som fanns där!
 
Efter ca 30 minuters solning bestämde vi oss för att gå tillbaka till Raily beach då det blåste väldigt kraftigt även på denna sidan av klipporna och vi kände oss ganska blästrade av sanden, inga apor på tillbaka färden och tack och lov inte heller så höga vågor nu ( bara blöta på ena sidan av kroppen nu)
 
Vi hittade en skön strandplats och här tillbringade vi hela dagen.
 
Hejdå till våra vännor och longtailbåten tillbaka för att inta två solstolar, varsin bok, och lite dricka vid polen ett par timmar. Nytt rum, lika bra som det tidigare, en dusch och sedan ner på stan för lite shopping och mat.
 
Vi har även varit på stranden i kväll och tänt en rislampa för alla de som drabbades i Tsunamin.

Kommentarer

  • Calle säger:

    Man känner igen sig och längtar bort. Både i HK och Thai, fast bara Thailand man absolut vill tillbaka till. Hoppas ni kommer ha det fortsatt bra!

    2013-02-11 | 10:29:06
  • Nettan o Ronny säger:

    Hahaha kul syn hihii hoppas att ni har the time of your Lifes det ser verkligen sköööönt ut. Sköt om er o njut av varje minut kramar

    2013-02-11 | 18:41:07

Kommentera inlägget här: