treland.blogg.se

Semester

En dag i Hongkong

Kategori: Allmänt

Hej på er alla där hemma!
 
Dagen idag började med att vi vaknade 4,30 imorse (härligt med jetlag) och frukosten startade inte förrän 6,30, tror ni vi var först på plats eller...... Vi satt en god stund och käkade en helt okej frukost men kaffet var ingen hit, vi tror att de lagt 2 st tepåsar i kannan för att det skulle bli mörkare och kunna kallas för kaffe.När vi hade ätit klart blev en av oss jättetrött och fick vila i nästan 2 tim (det var inte jag -P).
 
Vi hade bestämt att vi skulle besöka The Peak Tram idag, det är en järnväg som är ifrån 1888 den går uppför ett berg med  ganska kraftig lutning.Det var ganska lång kö för att kunna komma upp, men väl där uppe var det väl värt all väntan.Utsikten var magnifik men tyvärr var inte vädret det bästa idag, ganska blåsigt och låga moln.
Det visade sig att uppe på toppen hade man verkligen anpassat det för turister med ett köpcentrum och en massa restaranger.Vi bestämde oss för att äta uppe på The Peakmen det var ingen bra ide då den kinesiska maten ser lite annorlunda ut än den gör på Shanghai där hemma. Vi fick en märklig upplevelse när vi blev serverade varmt (kokande) vatten till maten.Vi tittade oss omkring och alla drack samma varma vatten till maten, mycket märkligt...
                           
 
 
Tunnelbanan här i Hongkong är helt suverän, rent och snyggt men folk i massor överallt och alla har en telefon mot örat.Vi har besökt ganska många städer i världen men ingen annanstans har vi upplevt denna trängsel som finns överallt i Hongkong. Det konstiga är att ingen verkar bry sig om det utan de bara följer strömmen. I många andra storstäder ser man ofta små mopeder eller vespor, men det finns inte här.
 
Efter att vi tagit tunnelbanan tillbaka till vår del av staden gick vi vilse! Hur vi än vände kartan överensstämde den inte med verkligheten, vår vanligtvis säkra reseledare (I) var ute på hal is här och det tog nästan en timme innan vi var på rätt spår igen, nu i efterhand vet vi vad det berodde på, vi gick upp i fel utgång från tunnelbanan, varför ska de ha mer än en utgång?
 
Kvällen skulle ägnas åt den berömda lasershowen som hålls i hamnen varje kväll lite besvikna blev vi det var inte så häftigt som vi hade förväntat oss. Däremot var skyskraporna på andra sidan havet (Hongkong består av 2 delar med vatten emellan) upplysta i neon och det var en helt fantastisk upplevelse att se dessa ändra budskap i alla regnbågens färger.
                     
 
I morgon kväll bär det av till Bangkok och morgon därpå vidare till Krabi/Ao nang i Thailand så någon blogg lär vi inte hinna med men vi återkommer så fort det är möjligt!
 

Kommentarer

  • Nina säger:

    Vilka fantastiska bilder. Snacka om att bli avundsjuk. Förstår att ni har en underbar resa.
    Nina

    2013-02-07 | 09:56:12

Kommentera inlägget här: