treland.blogg.se

Semester

Bur Khalifa

Kategori: Allmänt

Hej

Dagen började med lite jetlag, vi vaknade kl 6 så det blev tidig frukost idag. När vi hade ätit klart och gått upp på rummet igen så blev en av oss så väldigt jetlagad så hon somnade igen.

Det blev en taxi ut till Dubai Mall idag igen eftersom vi skulle upp i Bur Khalifa som är världens högsta byggnad. Vi kom dit lite tidigt då vi hade biljetter till kl 3, men det gjorde inget för igår hittade vi vårt favorit fik Cinnabon, de har bara en sorts kaka men vilken kaka.

När vi hade fikat och handlat lite, så var det dags för vattenspelet i världens största fontän utanför köpcentrat och vilken show vi fick även om den inte höll på så länge (det sägs att vattnet sprutas 150 m upp i luften).

Sen var det dags för Khalifen. Det är ett helt företag att ta sig upp dit med säkerhets kontroller och en massa köande för att komma med hissen, men det var värt allt besvär. Utsikten var helt fantastik, dessutom såg man tydligare här uppifrån att Dubai faktiskt är en ökenstad. Man såg också alla de jättestora hotell som är på väg att byggas (här finns ingen bygg kris här inte). Man undrar hur många turister som förväntas komma hit egentligen med tanke på alla de hotell som byggs.

Sen var det dags för lite lunch på Vapiano, smakade faktiskt som hemma, och sedan avsluta vi dagen med lita mer handlande. Vi tillbringade över 7 timmar på köpcentrat idag och vi har inte gått överallt än, och vi tycker Emporia är stort….

Kommentarer


Kommentera inlägget här: