treland.blogg.se

Semester

Bangkok

Kategori: Allmänt

 
Hej!
 
Nu börjar vi känna att nedräkningen har börjat. Vi hade bokat taxin till kl 8 imorse för att åka till Phuket flygplats.
Vilken taxi resa vi fick, omkörningar till höger och vänster och farten ska vi inte prata om. Iréne trodde att vår sista stund var kommen, men vi kom fram hela och oskadade, men det är ingen resa  jag vill göra om den närmaste tiden.
 
Vi skulle landa på Bangkoks gamla flygplats denna gång och där har vi aldrig varit och visste inte riktigt hur vi skulle komma därifrån. Vi hade sett på nätet att det var buss eller taxi som gällde och inget av alternativen var vi sugna på. Vi har blivit blåsta av taxi chaufförer i Bangkok förr men vi blev överraskad. Han körde på taxameter 1 timmes taxi resa kostade 260 tbh(60 skr) så det finns alltså ärliga taxi chaufförer och han körde dessutom så lugnt att Iréne inte behövde hålla i sig.
 
När vi hade checkat in på hotellet tyckte en av oss att vi skulle åka ut till chatuchak vilket är en riktigt stor marknad i Bangkok. Vi kollade upp vilken skytrain som gick dit. Ner till stationen och köpte biljetter och hörde att tåget kom övanför oss, vi rusade upp och hann precis med det, skönt tänkte vi bara för att upptäcka att när tåget startade var vi på väg på fel håll -till flygplatsen. Av igen vid nästa station och på ett nytt tåg denna gången på rätt håll. När vi väl kom fram tyckte en av oss att det var jätteroligt och vad jag tyckte kan ni nog gissa er till.När vi äntligen var klara och hade fullt med kassar att bära blev det en ny skytrain till MBK ett gigantiskt varuhus. Där blev det äntligen tid för lite mat, och ännu mer handlande ( till Mickis - det är konstig -hon är inte med men vi kommer alltid hem med väskan full av grejor till henne som hon "beställt").
 
 
Vi bor på i Bangkoks högsta byggnad Baiyoke Sky hotel och nu ligger vi i sängen på 46:e våningen och har ont i våra fötter men med en helt fantastisk utsikt över ett pulserande Bangkok.
 
 Utsikt från vårt rum.
  Paul o Iréne
 
Tyvärr är bilderna upp och ner och vi lyckas inte lösa problemet ni får väl göra en akrobatisk rörelse för att titta på dem!!!!

Kommentarer

  • Franzén säger:

    Kära MBK. Där har man dödat många timmar.

    2013-02-18 | 23:24:20

Kommentera inlägget här: